vyniotinis
Produktai | Kiekis |
---|---|
miltų | 1-2 šaukštų |
vogūnų | 5 |
sultinio | 300 ml |
česnako | 4 skiltelių |
aliejaus | 3 šaukštų |
bulvių | 700 g |
šviežių špinatų, maltų džiūvėsėlių ir džiovintų slyvų | po 80 g |
geltonos ir raudonos saldžiųjų paprikų, cukinijos | po 1 |
maltos kiaulienos, sidro | po 150 g |
kiaulienos filė | 1 kg |
Nuluptą svogūną, česnakus sukapokite, keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apskrudinkite. Suberkite susmulkintus špinatus, maltą mėsą, džiūvėsėlius, pabarstykite druska, pipirais. Mėsos filė paruoškite taip, kad gautumėte plokščią stačiakampio formos išklotinę. Ant jos tolygiai paskleiskite įdarą, sudėkite nuplautas bei nusausintas slyvas, suritinkite į volelį, apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir įdėkite į riebalais išteptą kepimo indą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir troškinkite 50 min. Indą ištraukite, šalia mėsos sudėkite paprikų juosteles, likusių svogūnų ketvirčius, viską apšlakstykite aliejumi ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Indą darsyk ištraukite, suberkite cukinijų gabalėlius, viską pabarstykite druska ir kepkite 15 min. Iškepusią mėsą, daržoves sudėkite į serviravimo lėkštę. Į kepimo inde likusią sunką supilkite sidrą, sultinį, įberkite mėgstamų prieskonių. Maišydama įpilkite keliuose šaukštuose šalto sultinio išmaišytus miltus ir pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų. Kepsnį užpilkite padažu ir patiekite su daržovėmis.