Moliūgai
Produktai | Kiekis |
---|---|
nedidelių moliūgelių | 4 |
sviesto | 40 g |
rūkyto kiaulienos kumpio | 100 g |
nedidelio svogūno | 1 |
garstyčių grūdelių | 1 šaukštelio |
graikinių riešutų | 50 g |
džiūvėsių | 2 šaukštų |
fermentinio sūrio | 75 g |
druskos, pipirų |
Moliūgus perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite sėklas. Moliūgus sudėkite ant skardos perpjauta puse į apačią, ant viršaus dėkite po šaukštelį sviesto, uždenkite folija ir įkaitinusi orkaitę iki 190 ーC kepkite apie 25 min. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, apkepinkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės, ir paskrudinkite kubeliais supjaustytą kumpį. Viską sudėkite į dubenėlį, suberkite garstyčias, graikinius riešutus, užberkite džiūvėsių, tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautą masę sudėkite į moliūgų puseles, jas dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. (neuždengus folija).