grybai
Produktai | Kiekis |
---|---|
didelių pievagrybių | 8 |
svogūno | 1 |
alyvų aliejaus | 1 šaukšto |
šviežio varškės sūrio | 200 g |
kapotų žalumynų (bazilikų, raudonėlių, čiobrelių ir kt.) | 1 šaukšto |
druskos, maltų pipirų | žiupsnio |
šviežių citrinos sulčių |
Grybus kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite kotelius. Šaukšteliu išskobkite kepurėlės vidų. Įkaitintame aliejuje pakepinkite susmulkintus svogūnus, suberkite smulkiai kapotus grybų kotelius, išskobtą grybieną ir trumpai pakepinkite. Suberkite sutrupintą sūrį, išmaišykite, ant silpnos ugnies patirpdykite ir užvirinkite. Į šiek tiek ataušusią masę suberkite žalumynus, druską, pipirus ir parūgštinkite citrinos sultimis. Gauta sūrio mase įdarykite grybų kepurėles. Jas sudėkite į vienkartinį kepsninių padėklą. Kepkite ant grotelių, kol įdaras parus, o grybai suminkštės. Tinka kaip užkandis stalui, o vegetarams – kaip mėsos pakaitalas ar skanūs pietūs, jei patiekti su ryžiais bei salotomis.