Kaliaropės
Produktai | Kiekis |
---|---|
kaliaropių | 800 g |
aliejaus | |
grietinės | 1 stiklinės |
kvietinių miltų | |
druskos | |
Įdarui: | |
obuolių | 2-3 |
morkos | 1 |
grybų | 250 g |
svogūnų | 2 |
pomidorų | 2-3 |
kiaušinio | 1 |
aliejaus | |
grietinės | 4 šaukštų |
druskos, pipirų |
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite aliejuje, sudėkite virtus maltus grybus, stambiai tarkuotą morką, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol morkos beveik suminkštės. Tada suberkite stambiai tarkuotus obuolius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų, druskos, išmaišykite. Patiekite su grietine. Viršų apibarstykite susmulkintais krapais.
Kaliaropes nulupkite. Vidų išgremžkite, kad kaliaropė įgautų puodelio formą, ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pridėkite įdaro, sudėkite į kepimo indą, įpilkite aliejaus, apibarstykite miltais ir troškinkite, kol suminkštės.