Paprika
Produktai | Kiekis |
---|---|
Saldžiųjų paprikų | 9 |
Morkų | 2 |
Svogūno | 1 |
Česnako | 4 skiltelių |
Ryžių | 1 stiklinės |
Aliejaus | |
Druskos, pipirų | |
Petražolių | |
Grietinės | 200 g |
Miltų | žiupsnelio |
Sultinio | 2 šaukštų |
Pomidorų padažo | 2 šaukštų |
Ryžius išvirkite. Svogūną susmulkinkite, apkepkite aliejuje, sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, kepkite dar 2 min. Įdėkite vieną smulkiai pjaustytą papriką, kapotą česnaką ir maišydama troškinkite dar 2 min. Ryžius sumaišykite su apkeptomis daržovėmis, įberkite druskos, pipirų, žalumynų. Išmaišykite. Paruoškite padažą: miltus apkepkite, praskieskite sultiniu, įdėkite grietinės, pomidorų padažo, užvirinkite. Nupjaukite saldžiųjų paprikų “kepurėles”, išimkite sėklas ir nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite daržovių įdaro, sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą, apliekite padažu ir troškinkite 20–30 min. Patiekdama palaistykite susidariusiu padažu, papuoškite žalumynais.