Kriaušės
roduktai | Kiekis |
---|---|
kriaušių | 4 |
smulkinto imbiero | 1 šaukšto |
rudojo cukraus | 200 g |
sviesto | 75 g |
kiaušinių | 2 |
natūralaus jogurto | 150 ml |
kvietinių miltų | 250 g |
kepimo miltelių | 2 šaukštelių |
kviečių gemalų | |
kapotų migdolų | 100 g |
Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su pjaustytu imbieru. Iki purumo išsukite sviestą ir rudąjį cukrų, sukdamos įmuškite kiaušinius, supilkite jogurtą. Kai masė taps puri, sudėkite likusius produktus – miltus, kepimo miltelius, kviečių gemalus, kapotus migdolus ir viską gerai išmaišykite. Masę padalykite į dvi dalis, vieną dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant jos sudėkite pjaustytas kriaušes, viską užpilkite likusia mase. Kepkite 175 laipsnių karštumo orkaitėje 40 min.
Patarimas: pyragą galite patiekti su grietine arba maskarponės sūriu.