Pyragas
Produktai | Kiekis |
---|---|
miltų | 450 g |
mielių | 40 g |
cukraus | 120 g |
vos šilto pieno | 125 ml |
kiaušinių | 6 |
druskos | žiupsnelio |
sviesto | 200 g |
kapotų citrinų bei apelsinų cukatų | po 75 g |
cujruotų vyšnių | 75 g |
razinų | 200 g |
miltų | 1 šaukšto |
sviesto | 30 g |
šiek tiek margarino skardai ištepti |
Miltus suberkite į dubenį, viduryje įspauskite duobutę. Į ją sutrupinkite mieles, įberkite šaukštelį cukraus, įpilkite šiek tiek pieno ir kartu su trupučiu miltų užmaišykite raugą. Dubenį pridengusi padėkite 15 min. šiltai. Kai mielės išpuruos, suberkite likusį cukrų bei druską, supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, viršuje paskleiskite sviesto gabalėlius ir pradėdama nuo kraštų suminkykite tešlą. Kapotas cukatas, susmulkintas vyšnias, nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įminkykite į tešlą. Kepimo skardą ištepkite margarinu, sudėkite tešlą ir pridengusi dar 20 min. pakildykite. Kai pakils, kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą. Po 30 min. kepimo pyragą aptepkite tirpintu sviestu. Iškepusį išimkite iš skardos ir ataušinkite. Po 24 val. supjaustykite į 16 porcijų.