Aptarnavimas
Net ir įsibėgėjusi vasara bei, rodos, nuolat lankytojų nutūpti lauko kavinukių staleliai nepagerino Lietuvos maitinimo įstaigų finansinės padėties: statistikos duomenys rodo, kad kavinių ir restoranų apyvarta birželį dar labiau sumenko, palyginti su geguže. Per mėnesį Lietuvos maitinimo įstaigose buvo išleista 5,6 proc. mažiau pinigų. Padėtis čia dar blogesnė nei pernai: palyginti 2009 m. ir 2010 m. pirmojo pusmečio duomenis, matoma 19 proc. mažesnė apyvarta.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad šios srities verslininkai tikrai dar nejaučia pasiekę krizės dugną, nes visų jų padėtis vis dar blogėja, lauktų pagerėjimo vilčių nepateisino ir vasara.
“Klientų padaugėjo, bet tik labai retas kuris renkasi gerą vyną ar gurmanišką maistą – daugelis prašo keptos duonos ir alaus”, – aiškina ji. Be to, konkuruodamos dėl šiltų orų į gatves išviliotų žmonių bei vasarą atvykstančių daugiau turistų, kavinės vis dar mažina gėrimų ir patiekalų kainas, nuolat skelbia nuolaidų akcijas.
kas cia per nesamone, Vilniuje senamiestyje vakarais nera kur prisesti??? Gal jiems ziema geriau buvo, kai visos kavines tuscios buvo???
Seni, ta prasme kavinės ir restoranai skundžiasi, kad niekas neperka tikrai skanių ir gerų patiekalų, gėrimų, o apsiriboja alumi ir kepta duona (vienu žodžiu, lankosi ne gurmanai. Atvyktų koks Floydas – anksčiau per “Travel Channel” vedė kulinarinę laidą -, tai kaip mat užsisakytų gurmaniškų patiekalų, bet, deja…), dėl to tinklai mažina kitokio asortimento kainas. Dabar pagauni?