Maitinimas
Jau įpratome, kad krizės metu dauguma paslaugų pinga, tačiau šį sezoną atsiranda ir priešingų tendencijų – nemaža dalis viešojo maitinimo įstaigų nuo rudens pabrangino savo patiekalus.
Vilniuje veikiantis klubas “Woo” savo patiekalų branginimą sieja su pasikeitusiu valgiaraščiu. “Panaikinome azijietiškus patiekalus, įvedėme geriausius pagal kokybę ir kainą Europos virtuvės patiekalus. Taigi padidėjo patiekalų savikaina”, – sako “Woo” rinkodaros vadovas Rolandas Jarušauskas.
Nuo rugsėjo savo patiekalus pabrangino ir “Čili” kavinių tinklas. Restoranuose “Čili pica” populiariausios picos pabrango vidutiniškai 3 Lt, sriubos, salotos ir kiti patiekalai – nuo keliasdešimties centų iki kelių litų. “Brangstant miltams, pienui ir kitiems produktams teko rinktis – kelti kainas arba pirkti pigesnius produktus patiekalams gaminti. Pasirinkome pirmąjį variantą – nenorėjome, kad nukentėtų patiekalų kokybė”, – paaiškino “Čili Holdings” generalinis direktorius Dainius Kalina.
“..Pasirinkome pirmąjį variantą – nenorėjome, kad nukentėtų patiekalų kokybė”, – paaiškino “Čili Holdings” generalinis direktorius Dainius Kalina.” Na jau, nuo kada “Čili” – kokybiškas maistas? Picos – tragiškos. Nežinau,ar tai dėl picų kepėjų nemokšiškumo, ar dėl produktų, tačiau visi padai būna tiesiog perdžiūvę, ypač kraštai – atrodo,kad bulvių traškučius valgytum. Apskritau, pusė Čili maisto – vos valgoma. Netgi “Čili vanduo”,ir tas – iš paprasčiausio čiaupo. Puikiai teko matyti, kai ąsotėlį skirtą šiam vandeniui padavėja pripylė paprastu vandeniu iš čiaupo, nors šalia buvo čiaupas su perfiltruotu vandeniu.