Daržovės
Produktai | Kiekis |
---|---|
vidutinio dydžio cukinijų | 2 |
nedidleio baklažano | 1 |
fetos sūrio | 400 g |
saulėgrąžų branduolių | 40 g |
aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų | 120 g |
čiobrelių | 1 šaukštelio |
alyvų aliejaus | 3 šaukštų |
druskos | žiupsnio |
rupiai maltų pipirų |
Baklažaną ir cukinijas supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite trupučiu druskos. Po 10 min. nusausinkite popierine servetėle. Džiovintus pomidorus gerai nuvarvinkite ir supjaustykite kubeliais. Saulėgrąžas paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Sūrį supjaustykite riekelėmis. 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus iš abiejų pusių apkepinkite cukinijų ir baklažano griežinėlius ir nusausinkite popierine servetėle. 8 lakštelius aliuminio folijos patepkite trupučiu riebalų, ant kiekvienos sudėkite baklažano, cukinijų griežinėlius, fetos sūrio riekeles. Pabarstykite saulėgrąžomis, pomidorų kubeliais, čiobreliais bei rupiai maltais pipirais. Viršuje suimkite laisvus folijos kraštus ir sandariai užlankstykite. Folijos krepšelius sudėkite ant grotelių ir kepkite 5–10 min.