2010 Balandžio 06

Mityba

Kiekvienai ligai gydyti – skirtingos spalvos maistas

veidas.lt

Mokslininkai tvirtina įrodę, kad skirtingos spalvos daržovės pasižymi ne tik tai spalvai būdingais vitaminais ar mikroelementais, bet ir veikia skirtingus žmogaus organus bei gydo vis kitokias ligas.

JAV medikai besiskundžiantiesiems arterijų, plaučių ar kepenų ligomis pataria rinktis žalias daržoves ir vaisius. Briuseliniai kopūstai, špinatai, žalieji pipirai, salotų lapai, cukinijos, brokoliai, žirneliai ar žalioji arbata – visi šie augalai stiprina kraujagyslių sieneles ir valo organizmą.

Įtemptai mokantis arba sutrikus atminčiai rekomenduojama vartoti kuo daugiau mėlynos ir purpurinės spalvos vaisių bei daržovių – figų, raudonųjų vynuogių, raudonųjų kopūstų, baklažanų, pupelių, burokėlių ar raudonųjų bulvių.
Prostatos funkcijai palaikyti ir siekiant išvengti DNR mutacijų nepamainomi rausvi ar raudoni vaisiai bei daržovės – pradedant spanguolėmis ir baigiant ridikėliais.

Geltoni ir oranžiniai vaisiai bei daržovės stiprina imuninę sistemą, užtikrina odos aprūpinimą drėgme, skatina organizmo augimą ir padeda susilpnėjus regėjimui.

Na, o kaulams ir kraujo apykaitai svarbiausios baltos ir šviesiai gelsvos spalvos gamtos dovanos – svogūnai, pievagrybiai, žiediniai kopūstai ar kriaušės.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Rimute Rimute rašo:

    Tikrai visiškai sutinku, kad veiksmingiausi vaistai – iš gamtos. Tą supratau jau prieš dešimt metų, dabar nuolat perku sėklas https://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/ridikeliai ir auginu daržoves – gerinu sveikatą sau ir šeimai.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...