produktai: | Kiekis: |
---|---|
miltų | 250 g |
kiaušinio | 1 |
sviesto | 125 g |
druskos | |
Įdarui: | |
šaltai rūkytos lašišos | 250 g |
špinatų | ryšelio |
poro stiebo (tik baltosios dalies) | 1 |
minkšto grietinėlės sūrio (maskarponės, rikotos) | 250 g |
česnako | 2 skiltelių |
kiaušinio | 1 |
riebios grietinėlės | 100 ml |
balto sausojo vyno | 50 ml |
druskos, pipirų | |
šviežių daržovių salotų |
Tešlai sukapokite persijotus miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su kiaušiniu, druska, greitai išminkykite iki vienalytės masės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite. Paruoškite įdarą. Špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo formą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos griežinėlius. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir minkštu sūriu. Paruošta mase apliekite gaminį. Pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 min. Patiekite su salotomis.