Konservuotos daržovės
Produktai | Kiekis |
---|---|
1 l stiklainiui: | |
nedidelių agurkėlių | 450 g |
patisono | 150 g |
česnako skiltelės | |
krieno lapo | |
krapų, petražolių | |
gvazdikėlių | 2 |
kvapiųjų pipirų | kelių |
Marinatui: | |
vandens | 1 l |
druskos | 40 g |
cukraus | 50 g |
acto | šaukšto |
Patisoną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir kartu su agurkais supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėkite žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuokite agurkus ir patisonus. Daržoves užpilkite karštu marinatu, kad nuo viršaus liktų 2–1,5 cm, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 10 min., po to uždarykite.