Tortas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Tešlai: | |
kiaušinių | 2 |
cukraus | 75 g |
miltų | 100 g |
kepimo miltelių | 100 g |
Kremui ir papuošimui: | |
sausų pudingo miltelių | 1 pakelio |
kriaušių sulčių | 250 ml |
cukraus | 2 šaukštų |
juųodojo šokolado | 150 g |
kriaušių | 4 (500 g) |
grietinėlės | 250 ml |
frietinėlės standiklio | 1 pakelio |
cukraus pudros | 1 pakelio |
cukruotų riešutų | 2 šaukštų |
baltojo šokolado | 50 g |
citrinos | 1 |
Torto formą patepkite riebalais. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite su 2 šaukštais vandens ir cukrumi. Ant viršaus persijokite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formą, išlyginkite ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę 20 min. Atvėsinkite. Kremui pudingo miltelius sumaišykite su 75 ml vandens. Išspauskite citrinos sultis. Kriaušių sultis sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis, užvirinkite. Sudėkite praskiestą pudingą ir dar kartą užvirinkite. Šiek tiek atvėsinkite kartkartėmis pamaišydama. Kriaušes supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su šiltu pudingu. Ant iškepusio papločio sudėkite kriaušių kremą, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą stingti. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir standikliu, įdėkite cukruotų riešutų ir aptepkite tortą. Šaltą šokoladą sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite peiliu ir papuoškite tortą.