Makaronai
produktai | Kiekis |
---|---|
pomidorų | 1 kg |
česnako | 1 skiltelė |
svogūnų | 100 g |
aliejaus | 2 šaukštų |
sviesto | 60 g |
miltų | 50 g |
pieno | 750 ml |
virto kiaulienos kumpio | 400 g |
tarkuoto fermentinio sūrio | 220 g |
tarkuoto goudos sūrio | 50 g |
lazanijos lakštų | 15 |
vynuoginių pomidorų (galima ir paprastų) | 200 g |
mėtos šakelių | kelių |
tarkuoto muskato riešuto | žiupsnelio |
druskos, pipirų |
Pomidorus supjaustykite kubeliais. Česnaką, svogūnus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite česnaką ir svogūnus, tada sudėkite pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite, kol sutirštės. Masę sukrėskite į lėkštę.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, truputį pakepinkite miltus, po to vis maišydama supilkite pieną ir virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais. 40 g tarkuoto fermentinio sūrio atidėkite, o likusį sumaišykite su gouda.
Kepimo formą išklokite lazanijos lakštais, užpilkite dalį pomidorų masės, užbarstykite kumpio kubelių, užpilkite pieno padažo, pabarstykite tarkuotu sūriu. Taip sluoksniuokite, kol neliks produktų, geriausia, kad būtų trys sluoksniai.
Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min. Vynuoginius pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais, gražiai išdėliokite ant lazanijos viršaus, pabarstykite atidėtu sūriu ir dar 10 min. pakepkite orkaitėje. Papuoškite mėtomis ar prieskoninėmis žolelėmis.