desertas
Produktai | Kiekis |
---|---|
margarino (sviesto) | 75 g |
cukraus | 125 g |
druskos | žiupsnelio |
kiaušinių | 2 |
grietinėlės | 100 ml |
rabarbarų | 500 g |
citrinos žievelės | 1 |
citrinos sulčių | 1/2 šaukštelio |
pieno | 3 šaukštų |
kepimo miltelių | 1/2 pakelio |
miltų | 250 g |
Margariną, cukrų, druską, trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis išplakite iki putų. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais, supilkite pieną ir suminkykite minkštą tešlą. Ją įklokite į kepimo formą ir lengvai pabadykite šakute. Ant tešlos paskleiskite smulkiais kubelias pjaustytus rabarbarus ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuomet užpilkite rabarbarus grietinėle, išmaišyta su 3 šaukštais cukraus, ir kepkite dar 20 min. Tuo tarpu labai standžiai išplakite kiaušinių baltymus su 2 šaukštais cukraus, juos paskleiskite ant kepinio ir viską dar pakepkite 10 min., kol paviršius lengvai parus. Ataušinkite formoje.