„Nepretendavome į rekordų knygą, norėjome padaryti šventę miestelėnams“, – sakė „Arvi kalakutai“ rinkodaros vadovė Laura Ferimaitė, kuri sumanė šią originalią idėją. Ji priminė, kad įmonė „Arvi kalakutai“ jau įrašyta į Lietuvos rekordų knygą – prieš du metus užfiksuotas didžiausio kepto kalakuto rekordas Lietuvoje – 18 kilogramų ir 420 gramų kalakutas.
Tokius rekordus pasiekti nėra lengva, tačiau unikalią kalakutienos gamybos patirtį Baltijos šalyse sukaupę „Arvi kalakutai“ technologai padeda įgyvendinti pačias neįtikinamiausias idėjas. Pastarąją realizuoti padėjo bendrovės technologė Vilija Janušauskienė. Kepti ilgiausią dešrą Lietuvoje padėjo virtuvės šefai iš Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos. Po dvi valandas trukusio kepimo, miesto aikštė kvepėjo kalakutienos gaminiu, o prie 140 metrų dešros nusidriekė ilga miestiečių eilė, norinčių paskanauti unikalaus gaminio.
„Siekiame skatinti sveikesnį požiūrį į gyvenimą, todėl būdami vienintele specializuota kalakutų mėsos perdirbimo įmone Baltijos šalyse, nusprendėme marijampoliečiams miesto dienų proga suteikti galimybę paragauti skanios ir sveikos mėsos“, – sakė L. Ferimaitė.
„Sujungėme tris avies žarnas, į jas sukimšome 30 kilogramų paruoštos kalakutienos. Ši dešra su žarnomis ir prieskoniais sveria 34 kilogramus. Viską ruošėme su nuoširdžiu rūpesčiu ir tikėjimu, kad pavyks surengti įspūdingą maisto gamybos reginį“, – pasako V. Janušauskienė. Dešra buvo užvyniota ant medinio volo, o karštos anglys greitai padėjo pasklisti maloniam kvapui. L.Ferimaitė apskaičiavo, jog iškeptos kalakutienos dešros pakanka tūkstančiui valgytojų.
ARVI kalakutų verslas startavo 2004 metais, o po dešimties metų veiklos yra vienintelis toks Baltijos šalyse specializuotas kalakutų auginimo, skerdimo ir jų mėsos perdirbimo, pašarų gamybos kompleksas. Verslas unikalus tuo, kad vienose ARVI įmonių grupėje sutelktas visas procesas: pašarų gaminimas, paukščių auginimas ir kalakutų perdirbimas. Per dešimt metų įmonėje užauginta 3 milijonai kalakutų – kiekvienam lietuviui po vieną.