Dviejų vaikų mamytė, dainininkė ir vestuvių planuotoja Agnieška Dobrovolska labai dažnai kepa bananus kepsninėje: „Nes vaikams labai patinka“. Išbandykite šį receptą.
Jums reikės:
8 bananų
2 porcijų ledų
tirpinto šokolado
mėgstamų smulkintų riešutų (migdolų).
Kaip pagaminti
Bananus su žievele nuplaukite ir nusausinkite. Išdėliokite juos ant grotelių ir kepkite ant silpnos kaitros (žarijos turi rusenti). Kol kepa bananai, ištirpinkite šokoladą, susmulkinkite riešutus ir sumaišykite. Iškeptus bananus dėkite į lėkštutes, įpilkite šokolado padažo ir įdėkite ledų.
Dizainerio Seržo Ganžumiano receptas – vegetariški šašlykai.
Jums reikės:
6–7 baklažanų
5–6 saldžiųjų paprikų
10 kietesnių pomidorų
1–2 aitriųjų paprikų
žalumynų – petražolių, krapų, šviežių bazilikų, svogūnų laiškų
maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų
druskos
200 g lydyto sviesto ghee
Kaip pagaminti:
Nupjaukite baklažanų galiukus, sumaukite įstrižai ant iešmų ir kepkite kepsninėje, kol suminkštės, viduje susidarys sulčių, o išorė pasidengs plutele. Po to kepkite paprikas, po jų – pomidorus. Nulupkite daržovių odeles, viską supjaustykite ir dėkite į puodą. Supjaustykite svogūnų laiškus, žalumynus. Sudėkite sviestą, apkeptą stambiai pjaustytą aitriąją papriką, suberkite pipirus, sudėkite žalumynus. Viską išmaišykite ir puodą uždenkite. Valgykite su pašildytu lavašu arba itališka duona. Kvepia fantastiškai.