Maltiniai
Supjaustykite svogūną ir, įkaitinusi keptuvėje šaukštą aliejaus, pakepinkite jį kartu su cukrumi, kol svogūnas suminkštės. Didesniame dubenyje sumaišykite visus maltinukams skirtus produktus, suformuokite maltinius, iškepkite ir padėkite šiltai. Paruoškite padažą: nulupkite avokadą, sutrinkite iki vientisos masės ir nedideliame dubenėlyje sumaišykite su tepamuoju sūriu bei cukrumi. Daržoves – morkas, žiedinius kopūstus ir agurkus – nuplaukite. Morkas nuskuskite ir kartu su agurkais supjaustykite šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Produktai | Kiekis |
---|---|
morkų | 2 |
žiedinio kopūsto | 1 |
nedidelių agurkų | 2 |
PADAŽUI | |
avokado | 1/2 |
švelnaus natūralaus tepamojo sūrio | 50 g |
cukraus | 1 šaukštelio |
MĖESOS MALTINUKAMS | |
jautienos faršo | 500 g |
kiaulienos faršo | 250 g |
smulkiai supjaustyto svogūno | 1/2 |
smulkaus cukraus | 1 šaukštelio |
virtos bulvės | 1 |
kiaušinio trynio | 1 |
pieno | 75 ml |
druskos | 1 arbatinio šaukštelio |
baltųjų ir juodųjų pipirų | po žiupsnelį |
aliejaus kepti |