Vyniotinis
Produktai | Kiekis |
---|---|
Kiaulienos be kaulo | 1,5 kg |
Pipirų | |
Petražolių | |
Rūkyto kumpio | 150 g |
Aliejaus | |
Sultinio | 800 ml |
Česnako | 3 galvučių |
Varškės sūrio | 200 g |
Pieno | 125 ml |
Mėsą perpjaukite horizontaliai, bet ne iki galo. Pabarstykite druska, pipirais. Petražoles sukapokite. Pusę jų suberkite ant mėsos, uždėkite plonai pjaustyto kumpio, suvyniokite, apriškite siūlu, apibarstykite druska, pipirais. Kepimo inde įkaitintame aliejuje apkepkite vyniotinį iš visų pusių. Supilkite 1/3 sultinio ir pašaukite į orkaitę 75–80 min. Kepant vis įpilkite likusio sultinio. Česnako galvutes sudėkite į kepimo indą prie mėsos, kepkite 35–45 min., kol česnakas suminkštės, tuomet nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su varškės sūriu, pienu ir petražolėmis. Įberkite druskos, pipirų ir patiekite su vyniotiniu.