Maistas
Lietuviams nė motais augantys mokesčiai žaliai mėsai ir idiotiška žemės ūkio politika, iš parduotuvių lentynų iššlavusi lietuvišką kiaulieną – mūsų ūkininkų užaugintos mėsytės miestiečiai važiuoja pirkti tiesiai į kaimą.
Vilnietė Loreta Gaižauskienė praėjusią savaitę jau ne pirmą kartą savo šeimai pirko šviežios kiaulių skerdienos tiesiai iš ūkininkų. Iš anksto susitarus, iš kaimo į Vilnių atkeliavo per pusę padalyta kiaulė – viena dalis Loretos, kita jos draugės šeimai. Skerdienos kilogramo kaina – 10 Lt. “Ne tik sutaupiau, palyginti su parduotuvėmis, bet ir tikrai žinau, kad valgau šviežią lietuvišką mėsą”, – džiaugiasi moteris.
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto direktoriaus pavaduotoja Snieguolė Ščeponavičienė perspėja, kad prieš valgant paskerstos kiaulės mėsą, būtina patikrinti, ar ji neapkrėsta trichinelėmis. Toks tyrimas kainuoja 30 Lt.
Ji pastebi, kad pastaruoju metu labai daugėja kiaulieną tikrinančių lietuvių šeimų, greičiausia ją įsigijančių tiesiai iš ūkininkų. 2009 m. buvo atlikit 222 trichineliozės tyrimai, 2010 m. jų skaičius jau siekė 409, o vien per pirmus du šių metų mėnesius kiaulieną atvežė patikrinti 145 žmonės.
Kiauliu zudikai
Visa gyvenima tevai kaime valgo savo kiauliu skerdiena ir niekuomet nepasigavo jokiu trichenelioziu, taip kad nezinau, ar tas tyrimas reikalingas, ypac perkant is pazistamu ukininku.
O siaip tai labai gera praktika, teisingai daro pirkdami tiesiai is ukininku.