2011 Kovo 21

padažas

Migdolų padažas

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
petražolių 1 pluoštelio
svogūno 1
česnako 1-2 skiltelių
sviesto 2 šaukštų
maltų migdolų 2 šaukštų
miltų 1,5 šaukšto
tirpaus sultinio 500 ml
pagal skonį druskos, pipirų  
baltojo vyno acto 2 šaukštų
migdolų drožlių 2-3 šaukštų
tarkuoto kieto fermentinio sūrio (tinka "Džiugas") 50 g
grietinėlės 100 ml

Svogūną, česnako skilteles labai smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol apskrus. Suberkite maltus migdolus, miltus ir maišydama 1 min. dar pakepinkite. Po to maišydama supilkite sultinį. Padažą užvirinkite ir 15–20 min. pavirinkite ant silpnos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite. Įberkite druskos, pipirų, supilkite actą. Keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles pavartydama medine mentele, išverskite į lėkštę ir ataušinkite. Į padažą supilkite grietinėlę, įmaišykite tarkuotą sūrį bei nuplautas, gerai nukratytas ir smulkiai sukapotas petražoles. Tinka su žaliaisiais makaronais, kepta sultinga žuvimi (jūrinio ešerio filė).

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...