padažas
Produktai | Kiekis |
---|---|
petražolių | 1 pluoštelio |
svogūno | 1 |
česnako | 1-2 skiltelių |
sviesto | 2 šaukštų |
maltų migdolų | 2 šaukštų |
miltų | 1,5 šaukšto |
tirpaus sultinio | 500 ml |
pagal skonį druskos, pipirų | |
baltojo vyno acto | 2 šaukštų |
migdolų drožlių | 2-3 šaukštų |
tarkuoto kieto fermentinio sūrio (tinka "Džiugas") | 50 g |
grietinėlės | 100 ml |
Svogūną, česnako skilteles labai smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol apskrus. Suberkite maltus migdolus, miltus ir maišydama 1 min. dar pakepinkite. Po to maišydama supilkite sultinį. Padažą užvirinkite ir 15–20 min. pavirinkite ant silpnos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite. Įberkite druskos, pipirų, supilkite actą. Keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles pavartydama medine mentele, išverskite į lėkštę ir ataušinkite. Į padažą supilkite grietinėlę, įmaišykite tarkuotą sūrį bei nuplautas, gerai nukratytas ir smulkiai sukapotas petražoles. Tinka su žaliaisiais makaronais, kepta sultinga žuvimi (jūrinio ešerio filė).