Pyragas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Sviesto | 200 g |
Cukraus | 1 stiklinė |
Grietinės | 1 stiklinė |
Kiaušinių | 2 |
Cukraus pudros | 1 šaukštelio |
Kepimo miltelių | 1/2 šaukštelio |
Miltų | (pagal pyrago konsistenciją) |
Obuolių | 5-6 |
Cinamono | 1/2 šaukštelio |
Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius, suberkite kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, miltų berkite tiek, kad tešla būtų grietinės konsistencijos ir nekieta. Į tešlą įmaišykite išvalytus, nuluptus, kubeliais supjaustytus obuolius, cinamoną. Paruoštą masę sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, dėkite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 20–25 min. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.