Sriuba
Produktai | Kiekis |
---|---|
moliūgų | 800 g |
alyvų aliejaus | 1 šaukšto |
svogūno | 1 |
kiaulienos šoninės | 250 g |
rūkytos kiaulienos šoninės | 125 g |
morkų | 2 |
daržovių arba vištienos sultinio (tinka iš kubelių) | 750 ml |
druskos, pipirų | |
grietinės | 3 šaukštų |
petražolių | 20 g |
baltos duonos | 6 riekių |
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepinkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir susmulkintą svogūną. Viską sudėkite į puodą. Moliūgus supjaustykite kubeliais, morką – griežinėliais ir sudėkite į puodą su svogūnais ir šonine. Supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite 20 min. Išvirusią sriubą atsargiai supilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Prieskonių berkite pagal skonį. Sriubą supilkite į lėkštes, įdėkite po šaukštelį grietinės, pabarstykite petražolėmis. Duonos riekes paskrudinkite, ant jų uždėkite pakepintos rūkytos šoninės juostelių ir patiekite su sriuba.