2010 Lapkričio 05

Sriuba

Moliūgų sriuba

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
moliūgų 800 g
alyvų aliejaus 1 šaukšto
svogūno 1
kiaulienos šoninės 250 g
rūkytos kiaulienos šoninės 125 g
morkų 2
daržovių arba vištienos sultinio (tinka iš kubelių) 750 ml
druskos, pipirų  
grietinės 3 šaukštų
petražolių 20 g
baltos duonos 6 riekių

Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepinkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir susmulkintą svogūną. Viską sudėkite į puodą. Moliūgus supjaustykite kubeliais, morką – griežinėliais ir sudėkite į puodą su svogūnais ir šonine. Supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite 20 min. Išvirusią sriubą atsargiai supilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Prieskonių berkite pagal skonį. Sriubą supilkite į lėkštes, įdėkite po šaukštelį grietinės, pabarstykite petražolėmis. Duonos riekes paskrudinkite, ant jų uždėkite pakepintos rūkytos šoninės juostelių ir patiekite su sriuba.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...