Duona
Produktai | Kiekis |
---|---|
kvietinių miltų | 300 g |
šilto vandens | 200 ml |
sausų mielių (arba šviežių) | 10 g |
grietinėlės arba pieno miltelių | 1 šaukšto |
aliejaus | 1 šaukšto |
druskos | |
muskatų riešutų, kalendrų, gvazdikėlių | |
cukraus | pusės šaukšto |
Dubenyje sumaišykite pieno miltelius, cukrų, mieles, aliejų ir miltus. Supilkite vandenį, išmaišykite ir, jeigu reikia, įberkite dar miltų, kad tešla būtų tąsi ir nelabai lipni. Gerai išminkykite ir palikite šiltai kilti 1 val. Suberkite prieskonius ir vėl išminkykite. Į riebalais pateptą ir manų kruopomis pabarstytą skardą sudėkite tešlą ir palikite dar 45 min. Kepkite 200 ºC temperatūros karštumo orkaitėje 20 min.