grilis
Produktai | Kiekis |
---|---|
jautienos, permaltos su 125 g jautienos lajaus | 1 kg |
smulkiai kapotų česnakų | 2 šaukštelių |
maltų kvapiųjų pipirų | 1/2 šaukštelio |
maltų gvazdikėlių | 1/4 šaukštelio |
smulkintų čiobrelių | 1/2 šaukštelio |
druskos | žiupsnio |
ką tik sumaltų pipirų | žiupsnelio |
jautienos sultinio | 125 ml |
aulėgrąžų aliejaus |
Maltą mėsą gerai sumaišykite su česnakais ir prieskoniais. Supilkite sultinį ir mediniu šaukštu maišykite tol, kol gausite vienalytę masę. Jei reikia, pasūdykite, pridėkite pipirų. Faršą padalykite į 18 porcijų, sudrėkintomis rankomis padarykite maždaug 8 cm ilgio ir 3 cm skersmens dešreles. Kepsninės groteles patepkite aliejumi, sudėkite dešreles ir kepkite 8–10 min. retsykiais pavartydama, kol jos paruduos ir pasidarys traškios. Patiekite su marinuotomis saldžiosiomis paprikomis ir šviežiai paraugtais agurkėliais (su krapais).