produktai: | Kiekis: |
---|---|
virtų su lupenomis bulvių | 400 g |
virtų šparaginių pupelių (tinka ir konservuotos) | 400 g |
raudonojo svogūno | 1 |
saldžiosios žalios paprikos | 1 |
nedidelių pomidorų | 400 g |
juodųjų alyvuogių be kauliukų | 10 |
kietai virtų kiaušinių | 2 |
ančiuvių filė | 200 g |
petražolių | |
Padažui: | |
aliejaus | 6 šaukštų |
citrinų sulčių | 2 šaukštų |
tarkuoto parmezano sūrio | 1 šaukšto |
Išmaišykite padažui skirtus produktus. Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais, pupeles – 2 cm ilgio gabaliukais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustyti j 4 dalis, alyvuoges – per pusę. Išvalytą papriką bei svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, ančiuvių filė – mažais gabaliukais, kiaušinius – į 8 dalis. Visus produktus išmaišykite, apliekite paruoštu padažu ir vėl atsargiai išmaišykite. Salotas palaikykite šaldytuve, kad susijungtų skoniai. Patiekdama apabarstykite petražolėmis.