2011 Liepos 27

Normandiški blyneliai

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

produktai: Kiekis:
tešlai:  
miltų 200 g
kukurūzų krakmolo 2 valgomųjų šaukštų
cukraus 2 valgomųjų šaukštų
sviesto 50 g
druskos žiupsnelio
pieno 1 stiklinės
kiaušinių 2
Įdarui:  
obuolių 4
brendžio ar romo 2 šaukštų
sviesto blynams kepti  
cukraus ir vanilinio cukraus  

Miltus ir krakmolą persijokite į dubenį, padarykite duobelę. Į ją suberkite cukrų ir druską. Ant silpnos ugnies truputį pašildykite pieną, sudėkite sviestą ir ištirpdykite. Puodą nukaiskite. Pusę pieno supilkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol pasidarys vientisa tešla.

Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į tešlą. Supilkite likusį pieną. Tešlą palaikykite maždaug valandą. (Jei tešla per tiršta,  įpilkite truputį pieno arba vandens.) Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, apliekite brendžiu ir palaikykite 10-15 min. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite blynelius ant nestiprios ugnies. Į keptuvę įliekite nedidelį samtelį tešlos ir papuoškite keliais obuolio gabaliukais, kol blynas dar neiškepęs. Tiekiant į stalą, blynus pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...