desertas
Produktai | Kiekis |
---|---|
nedidelių obuolių | 700 g |
tiršto džemo ir cukraus | po 100 g |
sviesto | 70 g |
kiaušinių trybių | 2 |
grietinėlės | 2 šaukštų |
konjako arba romo | 1 šaukšto |
miltų | 250 g |
kiaušinio trynio (tepti) | 1 |
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir jų vietoje pridėkite uogienės. Miltų kauburėlio centre padarykite duobutę, į ją suberkite smulkiai kapoto sviesto gabaliukus, supilkite grietinėlę, cukraus miltelius, romą ir trynius. Rankomis (jos turi būti sausos) labai greitai suminkykite tešlą ir jos gniutulą palaikykite šaltoje vietoje bent 1 val. Iškočiokite 4–5 cm storio tešlos lakštą ir suraižykite kvadratiniais gabalėliais. Ant jų dėkite po obuolį, laisvus tešlos skarelės kraštus suimkite ir užspauskite virš obuolio. Gaminių paviršių aptepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite 30–40 min. Prieš patiekdama apibarstykite cukraus milteliais.