2011 Kovo 06

desertas

Obuoliai tešlos skarelėse

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
nedidelių obuolių 700 g
tiršto džemo ir cukraus po 100 g
sviesto 70 g
kiaušinių trybių 2
grietinėlės 2 šaukštų
konjako arba romo 1 šaukšto
miltų 250 g
kiaušinio trynio (tepti) 1

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir jų vietoje pridėkite uogienės. Miltų kauburėlio centre padarykite duobutę, į ją suberkite smulkiai kapoto sviesto gabaliukus, supilkite grietinėlę, cukraus miltelius, romą ir trynius. Rankomis (jos turi būti sausos) labai greitai suminkykite tešlą ir jos gniutulą palaikykite šaltoje vietoje bent 1 val. Iškočiokite 4–5 cm storio tešlos lakštą ir suraižykite kvadratiniais gabalėliais. Ant jų dėkite po obuolį, laisvus tešlos skarelės kraštus suimkite ir užspauskite virš obuolio. Gaminių paviršių aptepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite 30–40 min. Prieš patiekdama apibarstykite cukraus milteliais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...