2010 Lapkričio 11

Pyragas

Obuolių ir varškės pyragas

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
Tešlai:  
paprastų sausainių 15
cukraus 2 šaukštų
sviesto arba margarino 50 g
I įdarui:  
rūgštokų obuolių 4
cukraus 4 šaukštų
cinamono 1 šaukšto
sviesto arba margarino 25 g
II įdarui:  
varškės 250 g
grietinėlės 200 ml
cukraus 2 šaukštų
vanilinio cukraus 1 šaukštelio
Papuošti:  
grietinėlės 150 ml
žaliosios arba geltonosios citrinos  


Sulaužykite sausainius, ant mažos ugnies ištirpinkite riebalus. Sausainius sumaišykite su ištirpintais riebalais ir cukrumi. Tešlą sudėkite į apvalią formą, išlyginkite, lengvai suspauskite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, pakepkite įkaitintame svieste su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės, ir gražiai paskleiskite ant sausainių masės. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę, išmaišykite, supilkite ant obuolių, gražiai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Išimkite iš formos. Papuošti skirtą grietinėlę suplakite, aptepkite pyrago viršų apibarstykite tarkuota citrinos žievele.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. asa asa rašo:

    15 sausainiu tai cia pakelis ar vienetai nesupratau ar dar kitaip……


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...