Pyragas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Tešlai: | |
paprastų sausainių | 15 |
cukraus | 2 šaukštų |
sviesto arba margarino | 50 g |
I įdarui: | |
rūgštokų obuolių | 4 |
cukraus | 4 šaukštų |
cinamono | 1 šaukšto |
sviesto arba margarino | 25 g |
II įdarui: | |
varškės | 250 g |
grietinėlės | 200 ml |
cukraus | 2 šaukštų |
vanilinio cukraus | 1 šaukštelio |
Papuošti: | |
grietinėlės | 150 ml |
žaliosios arba geltonosios citrinos |
Sulaužykite sausainius, ant mažos ugnies ištirpinkite riebalus. Sausainius sumaišykite su ištirpintais riebalais ir cukrumi. Tešlą sudėkite į apvalią formą, išlyginkite, lengvai suspauskite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, pakepkite įkaitintame svieste su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės, ir gražiai paskleiskite ant sausainių masės. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę, išmaišykite, supilkite ant obuolių, gražiai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Išimkite iš formos. Papuošti skirtą grietinėlę suplakite, aptepkite pyrago viršų apibarstykite tarkuota citrinos žievele.
15 sausainiu tai cia pakelis ar vienetai nesupratau ar dar kitaip……