Mityba
Šiuo metu Lietuvos gyventojai valgo gerokai mažiau bulvių, kiaušinių, pieno ir cukraus, nei tai darė 1990-aisiais. Kaip liudija Statistikos departamento duomenys, prieš 20 metų vienas Lietuvos gyventojas per metus vidutiniškai suvartodavo 147 kg bulvių, o dabar jau tik 91 kg, gerokai mažiau suvalgome ir kiaušinių (199O-aisiais kiekvienas vidutiniškai po 306 vnt., dabar jau tik po 195 vnt.). O, tarkime, cukraus kiekvienas mūsų dabar suvalgome po 12 kg mažiau nei prieš 20 metų.
Įdomu, o kokių produktų suvalgome daugiau. Pasirodo, ypač išaugo vaisių ir uogų suvartojimas – pavyzdžiui, 1990-aisiais vienas šalies gyventojas vidutiniškai suvartodavo po 34 kg vaisių ir uogų, o dabar dvigubai daugiau – net po 64 kg. Taip pat per šį laikotarpį padidėjo ir grūdų produktų, daržovių, žuvies suvartojimas. Šie skaičiai dietologams leidžia teigti, kad Lietuvos gyventojų mitybos įpročiai, nors ir labai pamažu, tačiau gerėja. Mat vaisių, daržovių, žuvies ir grūdinių produktų gausesnis vartojimas sveikatai kur kas naudingesnis nei gausus bulvių, kiaušinių ir cukraus vartojimas.