Užkandis
Produktai | Kiekis |
---|---|
miltų | 200 g |
varškės | 100 g |
sviesto | 250 g |
druskos, maltų saldžiųjų paprikų | po žiupsnelį |
kiaušinio trynio | 1 |
riebios grietinėlės | 2 šaukštų |
tarkuoto kietojo sūrio | 0,5 stiklinės |
lmynų sėklų | 1,5 šaukšto |
kaparėlių | 1 šaukštelio |
marinuoto agurko | 1 |
svogūnų, petražolių | po pluoštelį |
Varškę išplakite kartu su 150 g sviesto bei nedidelėmis porcijomis vis įberiamų miltų. Įmaišykite druską, pipirų miltelius, po to indą su tešla uždenkite ir pastatykite 30 min. šaltai. Iškočiokite 2 cm storio tešlos lakštą, išspauskite 5 cm skersmens paplotėlius, sudėkite į sviestu išteptą skardą, aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su grietinėle, ir apibarstykite kmynais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min., po to sudėkite ant grotelių ir ataušinkite.
Paruoškite kremą:
likusį sviestą ištrinkite, plakdama įmaišykite sūri, smulkiai sukapotus kaparėlius, agurką, svogūnų laiškus bei petražoles. Ant pusės paplotėlių užtepkite paruošto kremo ir užvožkite likusiais paplotėliais.