Salotos
Produktai | Kiekis |
---|---|
voveraičių | 500 g |
aliejaus | 1/3 stiklinės |
vandens | 1 stiklinės |
citrinų sulčių | 1–2 |
druskos, pipirų | |
cukraus | žiupsnelio |
česnako | 3–4 skiltelių |
Pasūdytame vandenyje išvirkite grybus, didesnius perpjaukite pusiau. Kol grybai virs, paruoškite padažą: į dubenį supilkite aliejų, citrinų sultis, įberkite druskos, pipirų, cukraus, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir viską išmaišykite. Išvirtus grybus išgriebkite, sudėkite į dubenį, užpilkite padažu ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite į šaldytuvą valandai, kad padažas gerai įsigertų. Išėmusi iš šaldytuvo vėl sumaišykite ir patiekite į stalą. Skanu su rupia duona.