Produktai: | Kiekis |
---|---|
šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos | 500 g |
šviežių špinatų (tinka ir šaldyti) | kelių didelių saujų |
kieto sūrio (pvz. "Džiugas") | 300 g |
alyvuogių aliejaus |
Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, jie įgaus ryškią spalvą. Nusausinkite, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinų sulčių ir viską susmulkinkite. Iškočiokite vieną tešlos lakštą, jį dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą aptepkite aliejumi, apibarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus sudėkite špinatų mišinį, o ant jo užtarkuokite sūrio. Užklokite antrą iškočiotą tešlos lakštą, aptepkite aliejumi, apibarstykite sūriu. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Padažui grietinę sumaišykite su jogurtu. Labai tiks padažas Tzadziki, kurį galite nusipirkti.