Vilniaus viešbučio “Radisson Blu Hotel Lietuva” restorane rasta beveik 30 kilogramų įvairių maisto produktų, kurių vartojimo terminas jau buvo pasibaigęs, nustatyta ir daugiau maisto tvarkymo taisyklių pažeidimų.
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinę viešbučio “Radisson Blu Hotel Lietuva” restoraną, už nustatytus grubius pažeidimus atsakingam asmeniui paskyrė administracinę nuobaudą ir nurodė skubiai pašalinti patikrinimo metu nustatytus trūkumus, teigiama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime.
Patikrinimas viešbučio “Radisson Blu Hotel Lietuva” restorane, priklausančiame UAB “Viešbutis Lietuva”, pradėtas gavus vartotojų signalų, kad restorane patiekiami abejotinos kokybės ir šviežumo patiekalai.
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai patikrinimo metu restorano virtuvėje rado 26 kg įvairių maisto produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai buvo pasibaigę. Be to, nustatyta grupė kitų maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų. Pavyzdžiui, maisto žaliavos ir pusgaminiai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinama tinkama jų saugojimo temperatūra. Kai kurie pusgaminiai nepaženklinti, todėl neįmanoma nustatyti jų pagaminimo datos. Patiekalai restorane gaminami nesilaikant įmonės patvirtintų receptūrų ir technologinių aprašymų. Nustatyta ir bendrų higienos reikalavimų, keliamų patalpoms, inventoriui ir personalui, pažeidimų.
Už nustatytus pažeidimus įmonės atsakingam darbuotojui skirta piniginė bauda ir nurodyta visus nustatytus trūkumus nedelsiant pašalinti. Patikrinimo metu rasti produktai su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais sulaikyti ir bus sunaikinti utilizavimo įmonėje.