paukštiena
Produktai | Kiekis |
---|---|
putpelių ir jų kiaušinių | po 4 |
balzaminio acto | 100 ml |
medaus ir garstyčių | po 1 šaukštą |
paukštienos sultinio | 80 ml |
lęšių | 200 g |
svogūnų laiškų | pluoštelio |
aliejaus | 5 šaukštų |
šviesaus vyno acto | 3 šaukštų |
druskos, pipirų | po žiupsnelį |
salotų lapų | 4 |
Putpeles perpjaukite išilgai ir išskleiskite. Jas apkepinkite keptuvėje, patroškinkite, palikite pridengusi kelioms minutėms pastovėti, tada apibarstykite druska bei pipirais. Į keptuvę įdėkite medų, praskieskite balzaminiu actu bei sultiniu. Viską trumpai pavirinkite. Lęšius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir pamarinuokite iš acto, garstyčių, druskos, pipirų bei aliejaus paruoštame marinate kartu su smulkintais svogūnų laiškais. Įkaitinusi kitą keptuvę įkulkite putpelių kiaušinius, bet trynio nesukepkite. Patiekdama lėkštėje pirmiausia paskleiskite lęšius, papuoškite žaliu salotų lapeliu, ant jo padėkite putpelę, užpilkite medaus padažu ir uždėkite keptą kiaušinį.