Pyragas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Tešlai: | |
sviesto | 150 g |
cukraus | 100 g |
miltų | 300 g |
kepimo miletelių | pusės pakelio |
druskos | žiupsnio |
kiaušinio | 1 |
pieno | 4 šaukštų |
Įdarui: | |
slyvų | 750 g |
cukraus | 5 šaukštų |
cinamono | 1 šaukštelio |
migdolų drožlių | 50 g |
grietinėlės | 1 šaukšto |
kiaušinio trynio | 1 |
Paruoškite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi, miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius. Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias dalis. Išdėliokite ant tešlos tankiai vieną prie kitos odele į apačią. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukrumi su cinamonu. Trynį sumaišykite grietinėle, aptepkite pyrago kraštus. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min. Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.