2010 Balandžio 09

Daržovių pyragas

Pyragas su svogūnais

veidas.lt

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
Bulvių 800 g
Svogūnų 6
Sviesto 60 g
Mielių 20 g
Miltų 500 g
Mėsos sultinio 500 ml
Grietinės 2 šaukštų
Kmynių žiupsnelio
Smulkintų svogūnų laiškų 2 šaukštų
Druskos, pipirų  
Aliejaus  

Bulves virkite pasūdytame vandenyje 20–25 min. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite apskritimais. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sultinį užvirinkite ir pavirkite 5 min. Atvėsinkite, sudėkite sutrupintas mieles, maišydama pamažu suberkite miltus, įdėkite grietinę, įberkite druskos, pipirų, kmynų. Viską gerai išmaišykite. Tuomet svogūnų masę sumaišykite su bulvėmis, tešla, svogūnų laiškais, viską sudėkite į kepimo indą, apibarstykite 20 g smulkinto šalto sviesto gabaliukais. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min. Apibarstykite svogūnų laiškais, patiekite su salotomis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...