Daržovių pyragas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Bulvių | 800 g |
Svogūnų | 6 |
Sviesto | 60 g |
Mielių | 20 g |
Miltų | 500 g |
Mėsos sultinio | 500 ml |
Grietinės | 2 šaukštų |
Kmynių | žiupsnelio |
Smulkintų svogūnų laiškų | 2 šaukštų |
Druskos, pipirų | |
Aliejaus |
Bulves virkite pasūdytame vandenyje 20–25 min. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite apskritimais. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sultinį užvirinkite ir pavirkite 5 min. Atvėsinkite, sudėkite sutrupintas mieles, maišydama pamažu suberkite miltus, įdėkite grietinę, įberkite druskos, pipirų, kmynų. Viską gerai išmaišykite. Tuomet svogūnų masę sumaišykite su bulvėmis, tešla, svogūnų laiškais, viską sudėkite į kepimo indą, apibarstykite 20 g smulkinto šalto sviesto gabaliukais. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min. Apibarstykite svogūnų laiškais, patiekite su salotomis.