2010 Gegužės 22

Rabarbarai

Rabarbarų marmeladas

veidas.lt

"Veido" archyvas

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
rabarbarų 2 kg
špinatų 500 g
cukraus 500 g
cukraus pudros pabarstyti  
vanilino žiupsnelio

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Špinatus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Susmulkintus špinatus ir rabarbarus sudėkite ant skardos ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite apie 10 min., po to karštą masę pertrinkite per sietelį, suberkite cukrų ir vaniliną. Viską išmaišykite ir sudėjusi į kepimo formą pašaukite atgal į orkaitę, virkite, kol sutirštės, retkarčiais pamaišydama. Paruoštą masę perdėkite į celofanu išklotą formą, kurios aukštis turėtų būti apie 3–4 cm. Ją dėkite į 60 laipsnių karštumo orkaitę, kad apie 30 min. padžiūtų. Po to išimkite iš orkaitės, pabarstykite cukraus pudra ir apie parą palaikykite kambario temperatūroje. Tada supjaustykite nedideliais gabaliukais ir patiekite.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...