žuvis
Produktai | Kiekis |
---|---|
karpių | 2 |
svogūnų | 2 |
riešutų branduolių | 200 g |
džiūvėsėlių | 2 šaukštų |
sviesto arba aliejaus | 4 šaukštų |
kiaušinių | 2 |
kapotų petražolių ir krapų mišinio | 2 šaukštų |
druskos, pipirų | po žiupsnį |
ant peilio galo maltų muskatų riešutų |
Karpius nuskuskite, nupjaukite galvas ir neįpjaudama pilvo išimkite vidurius. Kruoščiai išplaukite vidines žuvų angas ir nusausinkite švaria marle. Paruoškite įdarą: trumpai paskrudintus riešutus sugrūskite, kiaušinius išvirkite kietai ir sukapokite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite riebaluose, suberkite riešutus, kiaušinius, džiūvėsėlius, pasūdykite, suberkite pipirus arba muskatų riešutus bei žalumynus. Viską gerai sumaišykite. Šiuo mišiniu įdarykite karpius, suvyniokite į foliją ir kepkite kepsninėje 20–25 min. Patiekite su tirpytu svietu, virtomis bulvėmis ir troškintomis daržovėmis.