Salotos
Produktai | Kiekis |
---|---|
šparaginių pupelių | 500 g |
petražolių | 1 ryšelio |
raudonojo svogūno | 1 |
acto | 3 šaukštų |
daržovių sultinio | 4 šaukštų |
garstyčių | 1 šaukštelio |
druskos, pipirų | |
cukraus | |
alyvų aliejaus | 4 šaukštų |
konservuoto tuno | 250 g |
vyšninių pomidorų | 250 g |
salotų | 1 gūželės |
bulvių traškučių | 1 pakelio |
Pupelių ankščių galiukus nupjaustykite ir apvirkite 8 min. pasūdytame vandenyje, nupilkite, atvėsinkite. Petražoles sukapokite, dubenyje sumaišykite su pupelėmis. Svogūną sukapokite, sudėkite į pupeles. Actą sumaišykite su sultiniu, garstyčiomis, druska, pipirais, žiupsneliu cukraus. Įpilkite alyvų aliejaus. Šį padažą įmaišykite į pupeles su svogūnais ir petražolėmis. Tuno filė išimkite iš skysčio, sumaigykite šakute. Pomidorus perpjaukite perpus. Salotų lapus suplėšykite. Viską išmaišykite, įberkite druskos, pipirų. Salotas pabarstykite smulkintais bulvių traškučiais.