Saldainiai
Produktai | Kiekis |
---|---|
Tešlai: | |
miltų | 375 g |
sviesto | 100 g |
sausų mielių | 1 pakelio |
pieno | 125 ml |
kiaušinio | 1 |
cukraus pudros | 70 g |
Įdarui: | |
cukraus | 2 šaukštų |
migdolų | 50 g |
slyvų | 5 |
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 30 min. padėkite šiltai. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, į jų vietą dėkite po migdolą ir pabarstykite cukrumi. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite stačiakampiais. Tešlos paviršių truputį pabarstykite cukrumi, ant kiekvieno gabaliuko dėkite po slyvos puselę, susukite kaip saldainius ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite, kol gražiai parus.