2010 Spalio 12

Pudingas

Šokoladinis pudingas su slyvomis

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
sviesto 75 g
rudojo cukraus 150 g
kiaušinių 2
miltų 150 g
kakavos miltelių 25 g
kepimo miltelių pusės šaukštelio
juodojo šokolado 110 g
tamsių slyvų be kauliukų 110 g
Padažui:  
juodojo šokolado 110 g
baltojo šokolado 110 g

Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus, kakavą, kepimo miltelius. Po to į dubenį su paruošta tešla suberkite tarkuotą juodąjį šokoladą, skiltelėmis pjaustytas slyvas ir viską išmaišykite. Gautą masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą formą. Gražiai išlyginkite viršų, užklokite kepimo popieriumi ir dar uždenkite folija. Didelį puodą, į kurį tilptų forma su pudingu, pripilkite vandens, užvirinkite, tada atsargiai įleiskite į jį pudingą. Jei vandens per daug – nupilkite, uždenkite dangtį ir virkite apie 1 val. 45 min. Kartkartėmis pažiūrėkite, ar neišgaravo vanduo, jei jo trūksta – įpilkite. Paruoškite padažą: karšto vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą, kitame indelyje – baltąjį šokoladą. Kai pudingas bus paruoštas, išverskite jį į indą, gražiai apliekite baltuoju ir juoduoju šokoladu, papuoškite melisos lapeliais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...