Pudingas
Produktai | Kiekis |
---|---|
sviesto | 75 g |
rudojo cukraus | 150 g |
kiaušinių | 2 |
miltų | 150 g |
kakavos miltelių | 25 g |
kepimo miltelių | pusės šaukštelio |
juodojo šokolado | 110 g |
tamsių slyvų be kauliukų | 110 g |
Padažui: | |
juodojo šokolado | 110 g |
baltojo šokolado | 110 g |
Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus, kakavą, kepimo miltelius. Po to į dubenį su paruošta tešla suberkite tarkuotą juodąjį šokoladą, skiltelėmis pjaustytas slyvas ir viską išmaišykite. Gautą masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą formą. Gražiai išlyginkite viršų, užklokite kepimo popieriumi ir dar uždenkite folija. Didelį puodą, į kurį tilptų forma su pudingu, pripilkite vandens, užvirinkite, tada atsargiai įleiskite į jį pudingą. Jei vandens per daug – nupilkite, uždenkite dangtį ir virkite apie 1 val. 45 min. Kartkartėmis pažiūrėkite, ar neišgaravo vanduo, jei jo trūksta – įpilkite. Paruoškite padažą: karšto vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą, kitame indelyje – baltąjį šokoladą. Kai pudingas bus paruoštas, išverskite jį į indą, gražiai apliekite baltuoju ir juoduoju šokoladu, papuoškite melisos lapeliais.