salotos
Produktai | Kiekis |
---|---|
špinatų | 250 g |
agurko | 1 |
ridikėlių | 6 |
žaliųjų alyvuogių (be kauliukų) | 8 |
pievagrybių | 150 g |
citrinos sulčių | 2 šaukštų |
grietinės | 4 šaukštų |
garstyčių | 1 šaukšto |
aliejaus | 3 šaukštų |
prieksoninių žalumynų (krapų, petražolių ir kt.) | |
pipirų, druskos ir cukraus | pagal skonį |
Susmulkinkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – skridinėliais, alyvuoges – puselėmis. Sukapokite pievagrybius ir visus produktus sumaišykite. Iš citrinos sulčių, grietinės, garstyčių, aliejaus, pipirų, cukraus ir druskos suplakite padažą. Salotas apipilkite gautu plakiniu ir apibarstykite susmulkintais žalumynais.