Parduotuvėse atsiras daugiau maisto produktų, pažymėtų visuomeninės iniciatyvos „Sveikas vaikas LT“ ženklu. Ši idėja, pasak jos iniciatorių, sulaukė sėkmės, tad produktų įvairovė bus didinama.
Prieš kelis mėnesius parduotuvėse pasirodė „Sveiko vaiko“ ženklu pažymėta juoda ir balta duona. Ši duona gaminama iš natūralaus plikinio ir raugo, turi daug maistinių skaidulų ir mažai riebalų. Ypač vertinga juoda daina, kepama iš viso grūdo ruginių miltų bei skaldytų grūdų. Be to, abiejuose produktuose nėra jokių E raidėmis pažymėtų maisto priedų, prieš kurių naudojimą maisto pramonėje taip įnirtingai kovoja šios idėjos autoriai, viešosios įstaigos „Sveiko vaiko institutas“ įkūrėjai.
„Duoną lietuviai perka puikiai, – vertino Sveiko vaiko instituto direktorė Agnė Zakarevičiūtė. – Šiuo metu intensyviai ieškome kitų produktų, kurie atitiktų mūsų nustatytus kriterijus, vedame derybas su gamintojais.“ Pasak A.Zakarevičiūtės, šiuo metu vyksta derybos, kad „Sveiko vaiko“ produktų asortimentą papildytų kas nors iš pieno produktų, sausi pusryčiai, kruopų mišiniai.
Pašnekovė apgailestauja, kad gamintojai į jų iniciatyvą žiūri palankiai, bet labai atsargiai: daugelis netiki, jog tokie maisto produktai turės paklausą. Gamintojai esą teigia, jog siekiant, kad gaminio sudėtis būtų kuo sveikesnė, neretai nukenčia jo skonis, todėl pirkėjai tokių produktų neperka.
„Pavyzdžiui, vienos įmonės atstovas pasakojo, kad prieš kelerius metus jie jau buvo pagaminę uogienės iš labai sveikų uogų, su mažai cukraus, bet ilgainiui teko ją išimti iš rinkos, nes tokios uogienės niekas nepirko. Tad mums visą laiką tenka susidurti su nedrąsiu požiūriu į tokius produktus“, – apgailestauja A.Zakarevičiūtė.
Vis dėlto ji viliasi, kad sėkmingas pirmasis žingsnis – „Sveiko vaiko“ duonos pasirodymas parduotuvėse – jau netrukus atvers duris ir kitiems sveikesniems produktams.