Pyragas
Produktai | Kiekis |
---|---|
sviesto | 240 g |
miltų | 400 g |
druskos, pipirų | |
baltojo vyno | 100 ml |
svogūnų | 500 g |
kiaušinių | 4 |
rokforo sūrio (tinka ir kitoks) | 400 g |
grietinės | 300 g |
Išlydykite 200 g sviesto. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, supilkite vyną ir išlydytą sviestą. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą. Svogūnus supjaustykite plonais žiedeliais, apkepkite likusiame svieste 10 min. Atvėsinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais, sumaišykite su grietine ir kiaušiniais, įdėkite apkeptus svogūnus, įberkite druskos, pipirų. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite tešlą, padarykite aukštus kraštus. Sukrėskite sūrio įdarą, išlyginkite, dėkite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 min.