Desertas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Tešlai: | |
kiaušinio | 1 |
sviesto | 200 g |
miltų | 100 g |
cukraus | 100 g |
Įdarui: | |
kriaušių su koteliais | 4 |
kardamono | ¼ šaukštelio |
rudojo cukraus | 2 šaukštų |
džiovintų slyvų arba abrikosų | 8 |
pieno | |
cukraus |
Paruoštą tešlą padalykite į 4 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite 20 cm skersmens paplotėlius. Kriaušes nulupkite, atsargiai išskobkite sėklas, stengdamasi nenulaužti kotelio. Dubenėlyje sumaišykite kardamoną, cukrų, smulkiai pjaustytas slyvas arba abrikosus. Ant kiekvieno tešlos paplotėlio dėkite po kriaušę, aplinkui pridėkite paruošto mišinio. Tešla apvyniokite kriaušę, suspauskite, tešlos perteklių nugnybkite, padarykite lapelius ir prilipinkite prie kriaušės. Paruoštas kriaušes patepkite pienu, apibarstykite cukrumi, sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 30 min.