2010 Rugpjūčio 25

Desertas

Tešloje keptos kriaušės

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
Tešlai:  
kiaušinio 1
sviesto 200 g
miltų 100 g
cukraus 100 g
Įdarui:  
kriaušių su koteliais 4
kardamono ¼ šaukštelio
rudojo cukraus 2 šaukštų
džiovintų slyvų arba abrikosų 8
pieno  
cukraus  

Paruoštą tešlą padalykite į 4 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite 20 cm skersmens paplotėlius. Kriaušes nulupkite, atsargiai išskobkite sėklas, stengdamasi nenulaužti kotelio. Dubenėlyje sumaišykite kardamoną, cukrų, smulkiai pjaustytas slyvas arba abrikosus. Ant kiekvieno tešlos paplotėlio dėkite po kriaušę, aplinkui pridėkite paruošto mišinio. Tešla apvyniokite kriaušę, suspauskite, tešlos perteklių nugnybkite, padarykite lapelius ir prilipinkite prie kriaušės. Paruoštas kriaušes patepkite pienu, apibarstykite cukrumi, sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 30 min.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...