Tortas
Produktai | Kiekis |
---|---|
Biskvitui: | |
kiaušinių | 2 |
cukraus pudros | 80 g |
miltųų | 100 g |
kepimo miltelių | šaukštelio |
Kremui: | |
želatinos | 18 g |
obuolių | 750 g |
citrinos sulčių | |
spanguolių uogienės | 400 g |
pieno | 700 ml |
migdolų pudingo | 2 pakelių |
cukraus pudros | 5 šaukštų |
grietinėlės | 400 ml |
Taip pat: | |
sluoksniuotos tešlos papločio (26 cm skersmens) | 1 |
grietinėlės (papuošti) | 150 ml |
obuolio (papuošti) | |
spanguolių uogienės (papuošti) | 2 šaukštų |
Iškepkite biskvitą. Kiaušinius, cukraus pudrą, 2 šaukštus vandens išsukite iki standžių putų. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir sudėjusi į kiaušinių masę išmaišykite. Tešlą sukrėskite į apvalią formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 30 min. 175 laipsnių karštumo orkaitėje. Paruoškite kremą: želatiną užpilkite trupučiu vandens, ištirpinkite. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis. 250 ml spanguolių uogienės 5 min. pakaitinkite ant silpnos ugnies, po to į ją supilkite 8 g želatinos, sudėkite obuolius ir gerai išmaišykite. Migdolų pudingą paruoškite su pienu ir cukraus pudra, kaip nurodyta ant pakuotės. Į jį supilkite likusią želatiną. Pudingą maišykite, kol atvės. Išplakite grietinėlę, supilkite į pudingą ir išmaišykite. Sluoksniuotos tešlos paplotį ištepkite likusia spanguolių uogiene ir atidėkite. Iškepusį biskvitą perpjaukite horizintaliai pusiau, vieną paplotį dėkite ant sluoksniuotos tešlos, išteptos spanguolių uogiene. Biskvitą ištepkite 1/3 pudingo ir uždenkite kitu biskvito papločiu, ant jo sudėkite obuolių masę ir viską užpilkite likusiu pudingu. Padėkite į šaldytuvą 3 val., kad sustingtų. Papuoškite: išdėliokite obuolio skilteles, išspauskite plaktos grietinėlės bokštelį ir apšlakstykite spanguolių uogiene.