Šalta sriuba
Produktai | Kiekis |
---|---|
serbentų | 1 stiklinės |
aviečių | 1 stiklinės |
cukraus | 3 šaukštų |
krakmolo | 2 šaukštų |
varaškės | 8 šaukštų |
kiaušinių | 2 |
miltų | 2 šaukštelių |
druskos |
Uogas sutrinkite, išspauskite sultis. Tirščius užpilkite karštu vandeniu ir virkite 1–2 minutes. Nuovirą perloškite. Įberkite du šaukštus cukraus, užvirinkite. Maišydama plona srovele supilkite krakmolą, praskiestą šaltu vandeniu, užvirinkite, supilkite išspaustas sultis. Kukuliukams skirtą varškę pertrinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite likusį cukrų, miltus, druską. Suminkykite tešlą, šaukštu leiskite tešlos kukuliukus į pasūdytą verdantį vandenį, išvirkite, išimkite kiaurasamčiu, atvėsinkite. Į lėkštę dėkite kukuliukų ir juos užpilkite sriuba. Patiekite su grietine.