2010 Lapkričio 29

Žana Antonova

Valgydami greitąjį maistą rizikuojate susirgti onkologinėmis ligomis

veidas.lt

Tokių greitojo maisto patiekalų, kaip įvairios picos, keptos bulvytės, mėsainiai, traškučiai, dešrainiai, sudėtyje yra daug riebalų: jie patiekiami su riebiais padažais, gaminami riebaluose, be to, tie riebalai kaitinami daug kartų, o kuo daugiau kaitinami, tuo daugiau išsiskiria kancerogeninių medžiagų, kurios mums kenkia. Be to, šiuose patiekaluose esama daug druskos, kuri kelia arterinės hipertenzijos išsivystymo pavojų, o jau sergantiesiems šia liga gali padidinti kraujospūdį.

Taip pat svarbu paminėti, kad greitojo maisto produktuose labai mažai skaidulų. Nors į mėsainį ir dedamas vienas kitas salotos lapas, vis dėlto tai tikrai per mažai. O skaidulos veikia kaip organizmo šluota – mažina cholesterolio kiekį, padeda virškinamajam traktui, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Vadinasi, jei žmogus dažnai ir daug valgo greitojo maisto, jo kraujyje gali padaugėti cholesterolio, gali užkietėti viduriai, ir net įrodyta tyrimais, kad galima susirgti tam tikromis onkologinėmis ligomis, pavyzdžiui, storosios žarnos vėžiu.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Gintas Gintas rašo:

    Labiausiai kenksminga – gyventi.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...