Žana Antonova
Tokių greitojo maisto patiekalų, kaip įvairios picos, keptos bulvytės, mėsainiai, traškučiai, dešrainiai, sudėtyje yra daug riebalų: jie patiekiami su riebiais padažais, gaminami riebaluose, be to, tie riebalai kaitinami daug kartų, o kuo daugiau kaitinami, tuo daugiau išsiskiria kancerogeninių medžiagų, kurios mums kenkia. Be to, šiuose patiekaluose esama daug druskos, kuri kelia arterinės hipertenzijos išsivystymo pavojų, o jau sergantiesiems šia liga gali padidinti kraujospūdį.
Taip pat svarbu paminėti, kad greitojo maisto produktuose labai mažai skaidulų. Nors į mėsainį ir dedamas vienas kitas salotos lapas, vis dėlto tai tikrai per mažai. O skaidulos veikia kaip organizmo šluota – mažina cholesterolio kiekį, padeda virškinamajam traktui, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Vadinasi, jei žmogus dažnai ir daug valgo greitojo maisto, jo kraujyje gali padaugėti cholesterolio, gali užkietėti viduriai, ir net įrodyta tyrimais, kad galima susirgti tam tikromis onkologinėmis ligomis, pavyzdžiui, storosios žarnos vėžiu.
Labiausiai kenksminga – gyventi.